Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Tots sucaven i tots callaven

Pel que sembla, gairebé tothom que és algú en aquest país havia sucat d'El Palau.

Aquest matí, Àngel Colom reconeixia a Catalunya Ràdio que Millet va desviar 72.000 euros de la fundació per pagar deutes de l'exdirigent d'ERC i actualment membre de CDC després de la dissolució del Partit per la Independència . Colom ha admès que l'any 2000 va demanar a Millet ajuda econòmica per fer front als seus deutes i va rebre uns 12 milions de pessetes de l'època. Això no obstant, al llibre de comptes de la institució estan registrats dos pagaments per valor de 25 milions de pessetes. Colom assegura que va rebre uns 72.000 euros de Millet, en un sol pagament i en forma de taló, però ha negat haver cobrat els 150.000 euros que consten en el rebut amb la seva signatura. Ha dit que estava convençut que la donació procedia de les arques particulars de Millet i no del Palau.

Però, per què Colom va anar a trucar a la porta d'aquest prohom? Doncs, perquè "molta gent em va suggerir que parlés amb Millet".

Ja ho veuen, "molta gent".

ADDENDA.- Colom està avui molt xerrameca. Després de ser entrevistat a Catalunya Ràdio l'ha entrevistat a Tv3, Josep Cuní, i també a "El Món" deRAC1.



Colom ha dit que el "PSC vol criminalitzar tot el que fa el catalanisme". "En Colom empipa perquè integra els nouvinguts cap el catalanisme", ha apuntat, a més de denunciar que "el sobiranisme hi ha algú que li molesta".

"Qui es pensi que em pot matar políticament que es posin a la cua, fa anys ja ho van intentar i no ho van aconseguir. Aquests tampoc ho aconseguiran", ha advertit.

En declaracions a "El món" a RAC 1 s'ha preguntat "per què això surt ara i d'on ha vingut aquesta filtració? Hi ha gent que vol posar fi al catalanisme a Catalunya. Hi ha gent interessada a empastifar tota la gent, sigui la burgesia siguin mecenes, siguin dirigents o lluitadors del catalanisme."

"Ahir vaig sentir el senyor Iceta que pràcticament acusava tots els catalans i els catalanismes de totes les malvestats. Això al Parlament, en un discurs que em sonava realment estrany. A algú li interessa ara fer mal", ha recordat.

Però els socialistes no han esperat gens a contraatacar. Toni Bolaño ha demanat responsabilitats a Pilar Rahola:

Àngel Colom sabia el que feia perquè així ho ha reconegut. Diu no recordar detalls, però reconeix ni més ni menys que Millet li va donar uns calerons. La pregunta és, ho sabia la direcció del partit? És difícil de precisar, però potser Pilar Rahola, en altre temps dirigent del PI i mà dreta de Colom en el partit, tingui alguna cosa a dir.