Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 19 de novembre del 2009

El gest d'Obama

Obama ha fet un gest cap a la dissidència cubana a l'acceptar i respondre un qüestionari de la blogger Yoani Sánchez. Un qüestionari que la internauta havia enviat també al president cubà, Raúl Castro, i que encara no ha contestat. I dic encara perquè potser acabi fen-t'ho, ja que queda fatal que qui respongui a un ciutadà cubà sigui el president dels Estats Units i no el president del propi país.

A l'entrevista, Obama deixa clar que l'objectiu de la política nord-americana cap a Cuba és la democràcia, les llibertats i el respecte als drets humans. També queda clar que no hi haurà bel·ligerància, ja que diu explícitament que els que han de fer els canvis són els mateixos cubans, sense ingerències externes. No queda clar si això vol dir que la política d'Obama cap a Cuba serà de "wait and see", inhibida i poc compromesa, o no. Tot i que és això primer el que sembla. Una política apolítica a l'estil Moratinos, que amb una mica de mala sort encara el tindrem de cap de la diplomàcia comunitària.

Ja ho veurem. De moment, però, amb el gest cap a la dissident Obama s'ha marcat un punt. Que en prengui bona nota el nostre Miguel Ángel, si es que un dia vol pintar alguna cosa.