Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 23 de novembre del 2009

La responsabilitat de Krugman en la bombolla immobiliària

En aquest blog ens vam fer ressò, en el seu dia, d'un article de l'any 2002 de l'actual premi Nobel d'Economia, Paul Krugman, en que instava la Reserva Federal a promoure una bombolla immobiliària per sortir de la recessió provocada per l'esclat de la bombolla tecnològica. Ara, l'Institut Ludwig von Mises publica una selecció de cites de Krugman que posen en evidència que no és que tingués un mal dia quan va publicar aquell article al New York Times, sinó que hi va apostar i promoure premeditadament i amb tota consciència. Ve't aquí algunes:

8 de agosto de 2001: "Los tipos de interés a largo plazo no han caído lo suficiente como para provocar un boom en el mercado de la vivienda"

14 de agosto de 2001: "Los consumidores, que tienen escaso ahorro y endeudamiento elevado, probablemente no pueden contribuir mucho. Pero la vivienda, que es muy sensible a los tipos de interés, podría ayudar a generar una recuperación".

7 de octubre de 2001: "Los tipos de interés bajos, que promueven el gasto en vivienda y otros bienes duraderos, son las principales respuestas" a la crisis.