Les dones emmalalteixen menys, estudien més i millor, són més felices i mostren de mitjana una més gran satisfacció respecte a la seva carrera professional que els homes. I això malgrat que només ocupen una petita part dels llocs de treball ben pagats.
La tesi de la psicòloga cognitiva canadenca Susan Pinker, desenvolupada en el seu llibre La paradoxa sexual, és que la primera frase d'aquest text és correcta però la segona no, ja que dóna per suposada una concepció de l'èxit típicament masculina. El correcte seria més aviat dir que les dones són més felices precisament perquè només ocupen una petita part dels llocs de treball ben pagats, aquells que exigeixen jornades laborals de més de dotze hores diàries i una renúncia gairebé absoluta a qualsevol tipus de vida social. Segons Susan Pinker, germana del també psicòleg cognitiu Steven Pinker, les tesis igualitàries del feminisme radical, aquell que pretén que les dones imitin els comportaments agressius i competitius del sexe masculí, són contraproduents a llarg termini per a les dones.
Llegiu l'entrevista, aquí.
(Josep Pla)
Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst
Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.