Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 4 de març de 2010

Desviar l'atenció

La campanya "estosololoarreglamosentretodos.org" durarà dos mesos i costarà 4 milions d'euros. Els promotors són Jaime de Andrés, responsable de publicitat corporativa de Telefónica; Javier Gómez Navarro, exministre de comerç i actual president del Consell Superior de Cambres de Comerç; l'economista socialdemòcrata Guillermo de la Dehesa i els advocats Antonio Garrigues Walker i Miquel Roca Junyent. Els calers els posaran les Cambres de comerç, la patronal de les grans constructores (Seopan) i grans empreses com Telefónica, Iberia, El Corte Inglés, BBVA, Santander, La Caixa, Caja Madrid, Repsol, Cepsa, Endesa, Iberdrola, Mapfre, Abertis, Mercadona, Indra, Renfe i Red Elèctrica. La campanya ha estat ideada entre la productora El Terrat i l'agència publicitària SCPF.

La proposta ha rebut resposta:
La idea de que només cal ajuntar-se i fer força per resoldre els problemes és típica de la mentalitat socialista i nazi-feixista. Si l'economia no funciona no és perquè la gent estigui deprimida sinó perquè els governs i el sector financer i immobiliari han estirat més el braç que la màniga. No falta voluntat. El que falta és eliminar legislacions i reglamentacions absurdes i obsoletes, alleugerir de càrregues i d'imposots els emprenedors, refer els balanços dels bancs al seu valor real i que si alguna caixa ha de petar que peti.