El diari socialdemòcrata britànic The Guardian, fins fa poc abanderat de l'escalfament global, està fent un cobriment intensiu del frau climatològic. En la seva crònica de la compareixença de Jones explica que l'excap de la Climatic Research Unit de la Universitat d'East Anglia ha reconegut que quan va tractar de repetir l'any 2008 el seu estudi -que tant va servir per l'alarma climàtica- i que va ser originalment publicat a Nature l'any 1990, "vaig arribar a conclusions radicalment diferents". Però no ho va dir.
Ara, Jones ja considera que "el 40% de l'escalfament observat és un efecte d''illa urbana' de calor" i afegeix, després de dues dècades de saber-ho, que "és una cosa que hem de considerar".
Jones ha confirmat al comitè que no es compartien amb altres científics les dades brutes de les observacions, que es van arronsar d'espatlles quan les van demanar altres col legues i escèptics, que els àrbitres científics que van revisar els articles abans de la seva acceptació per a ser publicats en revistes prestigioses mai li van demanar que confirmés la veracitat de les dades, que no li van demanar els fitxers amb les dades ni tampoc la metodologia utilitzada, que van ignorar les peticions formals de fer públiques les dades aixoplugant-se en la Llei de Llibertat de Informació (FOIA, en les seves sigles angleses), que van intentar silenciar les publicacions dels seus crítics, etc.
Per què es van fer les coses així? Segons Jones, perquè era la pràctica habitual entre els climatòlegs.