Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 31 de març de 2010

Lovelock: 'No podem salvar el planeta"

El professor James Lovelock, el científic que va desenvolupar la teoria de Gaia, que formula que tota la terra és com un sol organisme, ha dit en una entrevista a la BBC que "no podem salvar el planeta". Lovelock creu ara que només podem esperar que la terra es faci càrrec de si mateix davant la total impredictibilitat del canvi climàtic.
Prof Lovelock does not pull his punches on the politicians and scientists who are set to gain from the idea that we can predict climate change and save the planet ourselves. Scientists, he says, have moved from investigating nature as a vocation, to being caught in a career path where it makes sense to "fudge the data". And while renewable energy technology may make good business sense, he says, it is not based on "good practical engineering".