Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 d’abril de 2010

Obama autoritza l'assassinat selectiu d'un islamista nord-americà

L'Administració del president nord-americà, Barack Obama, ha autoritzat l'assassinat selectiu d'un ciutadà nord-americà, el clergue musulmà radical Anwar al Awlaki, acusat de promoure atemptats contra els Estats Units. És una mesura insòlita, i potser sense precedents, que un americà sigui objectiu d'un assassinat selectiu.

Al Awlaki, que va néixer a l'estat de Nou Mèxic i va passar diversos anys als Estats Units exercint d'imam, s'amaga al Iemen i se l'ha sotmès a una vigilància intensa des que se'l va vincular amb el major Nidal Malik Hassan, el psiquiatre de 39 anys acusat d'assassinar tretze persones a Fort Hood el passat mes de novembre, així com amb Umar Faruk Abdulmutalab, el nigerià acusat d'intentar atemptar contra un avió el 25 de desembre. Els responsables antiterroristes nord-americans asseguren que Al Awlaki és membre de la xarxa terrorista Al-Qaeda a la Península Aràbiga.