Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 5 de maig del 2010

The Economist demana el vot pel conservador David Cameron

El setmanari liberal britànic The Economist prefereix el conservador David Cameron al liberal-demòcrata Nick Clegg. Segons ressalta la revista, que ha estat buscant un partit liberal seriós a la Gran Bretanya durant un segle, comparteix amb els liberal demòcrates la seva defensa dels drets civils i dels immigrants, així com la seva proposta de reformar el sistema electoral per fer-lo més proporcional.

Però per carismàtic que sigui Clegg, les seves polítiques econòmiques són equivocades. Vol incorporar el Regne Unit a l'euro, abolir el pagament de matrícula a la universitat, aplicar un impost del 50% sobre els guanys de capital, introduir un "impost de mansions" i reduir les deduccions per aportacions a pensions privades. En contrast amb els liberals alemanys, que afavoreixen el liberalisme en drets civils i en economia, els liberals-demòcrates britànics estan a l'esquerra dels laboristes en qüestions d'empresa. The Economist lamenta que el partit de Clegg no sigui el centre radical que ells voldrien.