Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 10 de maig del 2010

Merkel culpa a Espanya i Portugal de la situació de l'euro

Dures paraules de la cancellera alemanya, Angela Merkel, contra Espanya i Portugal a la roda de premsa que ha donat aquest matí. Igual que ha aplaudit l'anunci d'ahir d'aquests països per lluitar més intensament en la reducció dels seus respectius dèficits, també els ha culpat de ser els responsables de la fràgil situació de l'Eurozona. És a dir, critica la seva falta de mesures i la poca ambició de les mateixes.

En aquest sentit, Merkel considera que els anuncis tant de Zapatero i Sòcrates són una bona notícia per a Europa, encara que assegura que els tindrà vigilats almenys fins al juny per comprovar que compleixen amb els seus compromisos. Aquestes declaracions, no recollides per les agències de notícies espanyoles, deixen entreveure la poca confiança que té Alemanya en la gestió econòmica d'aquests dos països. "Hi ha voluntat política per defensar l'estabilitat de la nostra moneda", ha advertit Merkel.