Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 1 de juny de 2010

Israel cau en el parany

He estat 10 dies de vacances, parcialment (i voluntària) incomunicat. Això no m'ha permès seguir la crisi provocada per l'anomenada "Flota de la llibertat" i la seva interceptació per les forces armades d'Israel. Com era d'esperar, el millor resum l'he trobat en el blog de l'amic Barcepundit.

La història és la mateix de sempre. L'objectiu de la "Flota de la llibertat" no era portar ajuda humanitària als palestins de Gaza, perquè hi ha com a mínim tres maneres de fer-ho i que més o menys funcionen: a través d'Israel, a través d'Egipte i a través de l'ONU. L'objectiu de la flota, doncs, no era aquest sinó provocar l'enfrontament. Ho havien dit ells mateixos, com es pot comprovar en aquest vídeo: I ho havien preparat amb tots els detalls, segons Al Jazeera.Era tan evident la provocació que no s'entén com Israel ha caigut en el parany.