Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 1 de juny de 2010

Tot per la pàtria!Jaume Martínez Vendrell (1915-1989) va ser condemnat pels assassinats de l'industrial Josep Maria Bultó, el 1977, i del matrimoni Viola, el 1978. Tot i això, l'ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha dedicat un carrer a tan il·lustre patriota català. L'hereu d'una de les víctimes va recórrer a la justícia, que no li ha donat aixopluc. Segons llegeixo al blog de l'Arcadi Espada, la resolució judicial diu això:
«Desde un abordaje histórico, resulta plenamente admisible pasar a un segundo plano la controvertida imputación judicial al Sr. Martínez Vendrell del terrible asesinato del Sr. Bultó y, en el momento de confeccionar su biografía, hacer prevalecer o resaltar, según los fines, otros factores o valores, como son el del patriotismo catalán del personaje o su buen comportamiento ciudadano.»