Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 23 de juliol de 2010

EUA: La sentència del Kosovo no és aplicable a Espanya

Pregunta del periodista:

La decisió de Kosovo ha creat una certa preocupació en països del sud d'Europa, especialment a Espanya, on certs sectors de l'opinió pública tenen el temor que això podria ser utilitzat per determinats moviments nacionalistes al País Basc o de Catalunya com a base per reivindicar el seu propi sistema polític. Té, el Departament d'Estat, alguna opinió sobre aquest tema? Creu que això podria desencadenar més moviments nacionalistes a la resta d'Europa?

Resposta del portaveu del departament d'Estat nord-americà, Philip J. Crowley:

No. La resposta rasa i curta és no. I he de dir que hi haurà una sessió informativa al Centre de Premsa Estrangera aquesta tarda, a les 4, amb el nostre assessor legal, Harold Koh i el nostre ambaixador a Kosovo. Però aquesta situació és el resultat d'un conjunt de fets únics a Kosovo. El tribunal ha aplicat aquests fets. No crec que sigui aplicable a un altra situació.