Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 27 de juliol del 2010

Un altra Robin Hood

Julian Assange, creador i promotor de WikiLeaks:
"Sólo se vive una vez. De modo que estamos obligados a emplear lo mejor que podamos el tiempo de que disponemos y a hacer algo que tenga sentido y sea satisfactorio. Yo disfruto ayudando a la gente vulnerable. Y me encanta machacar a los bastardos."
Creia que WikiLeaks era una cosa seriosa, però després de llegir i escoltar les declaracions que fa el seu promotor Julian Assange ja veig que no. Es tracta d'una més de les tantes plataformes militants antisistema que hi ha pel món. Plataformes amb activistes que es creuen Robin Hood i que estan molt contents d'haver-se conegut en la gegantina tasca moral i històrica de regenerar la humanitat. Per descomptat, són ells els que decideixen qui són els vulnerables i qui els bastards. I ja se sap que en aquest combat desigual contra els opressors la fi justifica els mitjans. Llàstima, però, que gairebé sempre el seu combat sigui contra els estats democràtics de dret i no contra les autèntiques dictadures. Són herois de pacotilla. Herois d'un combat trucat entre un suposat David i un Goliat, sovint mediàticament impotent.