Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 27 de juliol del 2010

Un país pel Guinness

El Parlament de Catalunya ha aprovat amb els vots del tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) i els vots en contra de CiU, PP i el Grup Mixt, la nova estructura territorial de Catalunya, que suposarà la divisió del territori en 7 vegueries que substituiran les 4 províncies actuals. L'aplicació completa de la llei no serà immediata ja que caldrà modificar primer algunes lleis orgàniques espanyoles.

En una primera fase es crearan 4 vegueries: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, que substituiran a les actuals províncies. Després de les modificacions necessàries a Madrid, aquestes quatre vegueries es subdividiran per a crear-ne tres més: Catalunya Central, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran.

D'aquesta manera, Catalunya disposarà de set administracions públiques més que se sumaran, mentre no dexapareixin, a les 4 Diputacions provincials actuals (que també podrien créixer si Madrid, per fer-ho fàcil, decideix considerar províncies les noves vegueries).

Per si això no fos poc, els catalans tenim la satisfacció patriòtica d'estar pagant des de fa anys un total de 41 consells comarcals, així com 946 ajuntaments. Això, a banda de la Generalitat, amb les seves subdelegacions territorials, i la Delegació del govern central a Catalunya.

Som, probablement, el país del món amb més nombre d'administracions territorials per metre quadrat. Un récord que només serveix per sortir al Guinness.