Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 30 d’agost del 2010

Xavier Sala i Martín deixarà la UPF si l'obliguen a fer un exàmen de nivell de català

Ho diu al Facebook:
Jo, a la UPF, dono classes en Catala i estimo Catalunya. Pero NO fare cap examen de Catala per donar classes a la Universitat Catalana. Ni el conseller Huguet ni cap membre del govern Catala (el president del qual no ha passat l'examen que ara exigeix a tots els professors) es ningu per dubtar del meu nivell Catala i no em sotmetre a cap examen. Si m'obliguen a fer un examen de Catala, simplement deixare la universitat Catalana de manera immediata.

Fa 25 anys que dono classes en Angles a la universitat Americana (Harvard, Yale i Columbia) i encara es hora de que hagi de fer un examen per acreditar el meu Angles.

Per a donar classes d'economia el que s'hauria d'acreditar es que el professor sap economia i no pas la llengua en que s'ensenya l'economia, especialment perque la universitat Catalana mai no sera lider mundial en res si el seu professorat es limita a persones que parlin Catala. Hem d'atraure els millors professors de tot el mon, ja siguin anglesos, americans, japonesos, alemanys, italians o xilens. Autoimposar una barrera linguistica es de bojos i de gent que no enten el paper de la universitat a la societat: a l'edat que els nens van a la universitat, el catala hauria d'haver estat apres. La universitat no es per aprendre catala sino per aprendre economia, medicina, lleis o fisica nuclear.

Ja n'hi ha prou de tripartit i de les seves infinites tonteries. Ja n'hi ha prou d'arruinar el pais i totes les seves institucions.