Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 1 d’octubre del 2010

Espanya, com Israel, acusada per l'ONU de violar els drets humans


El govern espanyol ha criticat durament l'informe del relator dels Drets Humans de l'ONU, el finlandès Martin Scheinin, que qüestiona la legalitat de l'Audiència Nacional i la incomunicació dels detinguts per terrorisme, al·legant que això perjudica els seus drets i llibertats fonamentals.

Moratinos fa bé d'indignar-se per la parcialitat i esviaxament que afecten sovint els informes dels relators de les Nacions Unides, ja estiguin redactats per buròcrates a nòmina o contractats.

Espero que, a partir d'ara, el Palau de la Santa Creu no segueixi acceptant a ulls clucs els informes sobre Israel, com l'últim que s'ha fet sobre l'assalt a la flotilla que volia trencar el bloqueig marítim de Gaza.

Per a l'ONU, que ha estat incapaç de definir el terrorisme, els pistolers mereixen més credibilitat i simpatia que les institucions democràtiques. Als buròcrates de les Nacions Unides els procupen més tots aquells que utilitzen la violència en contextos democràtics per assolir objectius polítics que les seves víctimes, sempre sospitoses d'haver provocat.