Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 17 de novembre de 2010

La vida dels altres

Que estigui tranquil el Papa de Roma, que a Espanya és l'esquerra la que ha alçat la bandera de la moral més rància i conservadora. En diuen moral de gènere, però actua com la més estricta de les morals confessionals. Una nova inquisició civil que amenaça impunement les llibertats individuals. Fa quatre dies van carregar contra Sánchez Dragó i ara ho fan amb Salvador Sostres. Cap dels dos son sants de la meva devoció, però una cosa és que em pugui ser desagradable el que diuen, o com ho diuen, i una altra molt diferent que hagi d'acceptar, mut i a la gàbia, el seu linxament pel fet d'haver-ho dit.

No hi sol haver res més immoral que les denúncies per immoralitat, perquè aquestes es fonamenten, la majoria de les vegades, en la violació de la intimitat dels altres. El Comitè d'Empresa de Telemadrid, al donar suport a una filtració d'uns comentaris de Salvador Sostres fets moments abans que sortís a l'aire el programa Alto y Claro, s'ha fet còmplice d'una delació. S'ha posat a l'alçada de "La vida dels altres", aquèlla gran pel·lícula que tan poc els devia agradar.


El País:

El Defensor del Menor de Madrid ha abierto un expediente por los comentarios sexuales sobre jóvenes del tertuliano del programa Alto y Claro de Telemadrid Salvador Sostres. Comentarios como que las jovencitas de 17, 18 y 19 años están "en su punto mágico de tensión sexual", provocan, según el Defensor, el sonrojo de "cualquiera con dos dedos de frente". Al respecto de las palabras de Sostre se han pronunciado también PSOE, PP, que han las han censurado, y el Instituto de la Mujer que reprobado los comentarios vejatorios, públicos o privados, porque "con ellos se perpetúa la violencia de género". Sostre se ha defendido alegando que es "una conversación privada" y ha atacado a los trabajadores de Telemadrid por hacerlas públicas. La cadena sostiene que "no va a entrar a juzgar conversaciones efectuadas en el ámbito privado y en el ejercicio de la libertad de expresión" mientras el Comité de Empresa no se puede seguir "pagando con dinero público a colaboradores que no respetan las mínimas normas éticas".

Que no hayan sido emitidas sino filtradas y que no sea una declaración pública no son argumentos que convenzan al Defensor del Menor de la Comunidad de Madrid. Arturo Canalda ha abierto ya un expediente -por estas declaraciones, "no por una emisión de Telemadrid"- porque "alguien que crea opinión no puede verter ese tipo de opiniones" y "la responsabilidad es de quien hace esas declaraciones" y no de quien las hace públicas. No obstante, ha destacado que "no ha habido delito", por lo que no puede llevar el caso a la Fiscalía, sólo puede abrir una investigación y declarar que "hay determinados límites que no se pueden traspasar".