Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 30 de novembre del 2010

Més denúncies per la limitació de la llibertat d'expressió a la UE

Transcric de Monjoies: Elisabeth Sabaditsch-Wolff va fer el passat 27 de novembre, a Copenhagen, davant la International Free Press Society, una conferència sobre les limitacions a la llibertat d’expressió imposades, tan discretament com efectivament, per la Unió Europea (...). No es tracta de cap paranoia sobre una hipotètica conspiració, sinó d’una disposició legal:  Décision-cadre 2008/913/JAI du Conseil du 28 novembre 2008 sur la lutte contre certaines formes et manifestations de racisme et de xénophobie au moyen du droit pénal (pdf).

Si el govern […] d’Àustria s’oposa a una caricatura publicada a Dinamarca per Kurt Westergaard, el ministre austríac de justícia pot demanar-ne l’extradició perquè respongui, a Àustria, de l’acusació per haver fet un discurs d’odi. L’ordre de detenció europea garanteix que el govern danès no pot legalment oposar-se a aquesta extradició, i la European Gendarmerie Force, de 800 membres, podrà ser mobilitzada per treure el senyor Westergaard del llit i portar-lo a Viena, amb total impunitat.