Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 29 de novembre del 2010

Wikileaks, el mitjà és el missatge



Només cal donar una ullada als documents publicats per Wikileaks per comprovar que no hi ha res que no sabéssim o que no intuíssim. Un fotimer de paperassa indiscriminada d'anotacions, opinions, informes, etc., que conformen la rutinària correspondència diplomàtica de qualsevol administració. És a dir, piles de documents la majoria dels quals solen acabar a la paperera o que, en el millior dels casos, serveixen per ajudar a conformar algunes tàctiques polítiques, però rarament les estratègies de fons que, als EUA com a quaselvol altra país seriós del món, s'adopten fonalmentalment a partir d'altres criteris.

Amb aquestes publicacions, Wikileaks ha esdevingut l'equivalent polític de la premsa del cor. La tafaneria elevada a la categoria de revelació de "secret d'estat". I quatre grans mitjans de comunicació convencional fent d'escolanets. Més que mai, el mitjà és el missatge.

ADDENDA.- Alguns exemples de les grans revelacions "top secret" de Wikileaks:

Iran 'lied to UN inspectors about Qom nuclear site'

Israel grateful for US support

Iran abuses Iranian Red Crescent to send agents and weapons overseas

Gaddafi no se separa de "voluptuosa" enfermera ucraniana

La embajada de EEUU habló del "gran fracaso" de Zapatero en la cumbre UE-EEUU