Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 17 de desembre de 2010

Les pensions són massa importants per deixar-les a mans dels polítics


La comissió parlamentària del Pacte de Toledo ha acordat per majoria recomanar al Govern que ampliï el nombre d'anys necessaris per cobrar el 100% de la pensió. Casualment, aquesta recomanació no afecta els diputats i senadors, que mantindran intactes els privilegis de què gaudeixen les seves pensions.

Els parlamentaris poden gaudir del 100% de la seva pensió després de complir els 60 anys, sempre que hagin ocupat aquest lloc durant tres legislatures (12 anys). En qualsevol cas, el mínim de la pensió serà del 80%.

Els treballadors, actualment, necessiten treballar fins a 35 anys per cobrar el 100% a l'edat de jubilació, que de moment està situada als 65 anys. Si només treballés 15 anys, rebria el 50% de la seva pensió.