Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 10 de febrer del 2011

Contaminació atmosfèrica: Ens prenen per imbècils

Antón Uriarte explica que el diòxid de nitrogen (NO2), a diferència de l'innocu i transparent diòxid de carboni (CO2), és el principal contaminant detectat en aquests dies anticiclònics a diverses ciutats espanyoles, entre elles Barcelona. L'origen del NO2 s'ha de buscar sobretot en els motors d'automòbils dièsel, que produeixen 25 vegades més diòxid de nitrogen que un motor de gasolina, que amb prou feines n'emet.
Sin embargo, los impuestos y la publicidad favorecen a los motores diesel porque se supone que gastan menos combustible y emiten menos dióxido de carbono que los motores de gasolina. Queda bien que el cliente imbécil crea que comprando un coche con menos emisiones de CO2 está contribuyendo a la Salvación del Planeta.