Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 21 de febrer del 2011

Ha fugit Gaddafi a Veneçuela?

Segons la candena Al Jazeera, Muammar el Gaddafi podria haver sortit de Líbia. La font és un diplomàtic libi a Beijing, Hussein al-Sadiq Musrat, que ha dit que el dictador està en camí a Veneçuela.

La cadena de televisió Al-Arabiya, per la seva banda, també ha informat que Gaddafi podria haver sortit de Libia rumb a Veneçuela o el Brasil, però indica que no en té confirmació oficial. Segons aquesta cadena, Gaddafi hauria transferit el poder al seu fill Saif al-Islam Gaddafi. Sigui veritat o no, el cert és que ha estat el fill de Gaddaffi el que s'ha adreçat al país per televisió.

Seif al-Islam (l'espasa de l'Islam) ha demanat revisar el funcionament de l'Estat, ha promès una nova Constitució i lleis més liberals, que seran dsicutides a partir d'avui pel Congrés General del Poble. Per fer-ho, però, cal "restaurar la llei i l'ordre" al país perquè sinó la situació podria derivar en una guerra civil. Segons el fill de Gaddafi, hi hauria "rius de sang" i la violència seria "pitjor que a l'Iraq"

.