Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 2 de març de 2011

Notícies que no tenen ressò

La delegació palestina va abandonar la sala del Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra mentre Hillary Clinton feia el seu discurs

Hillary Clinton va fer dilluns un discurs davant el Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra. La major part de la seva intervenció la va dedicar a parlar de Líbia i dels esdeveniments que tenen lloc al món àrab. Va parlar sobre la importància de la democràcia i la llibertat.

En una part molt breu del seu discurs, va dir: "I he d'afegir, que l'esbiaxament estructural en contra d'Israel -que inclou permanentment a Israel com a punt especial de l'ordre dle dia, mentre que tots els altres països són tractats sota un tema comú- està malament. I mina la important tasca que estem tractant de fer junts".

Aquest va ser l'únic esment d'Israel en tot el discurs. Segons l'Agència de Premsa Palestina i altres agències de notícies en àrab, citant fonts diplomàtiques àrabs, la delegació palestina va sortir de la sala a causa del seu discurs, dient que Clinton té un doble raser quan parla dels drets humans a Líbia o quan ho fa dels palestins.

Aquest és un altre insult que els palestins han llançat als EUA i que no ha estat recollit en els mitjans de comunicació occidentals. Imagineu-vos l'escàndol que s'hauria muntat si hagués estat un delegat israelià el que s'aixequés i sortís durant un discurs pronunciat per un dirigent nord-americà!