Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 10 de març del 2011

Cada dia més a prop de Bush


Mientras los máximos responsables de la seguridad discutían los próximos pasos a dar, ya de carácter militar, en relación con Libia, la Casa Blanca admitía ayer la obligación moral del presidente Barack Obama de actuar para poner fin a la violencia desatada por Muamar Gadafi contra su propio pueblo. Estados Unidos quiere que esos pasos estén dirigidos por la ONU, pero no los condiciona abiertamente a la aprobación de una resolución por el Consejo de Seguridad.

Quatre raons per a una intervenció


Una intervenció militar a Líbia tindria quatre grans avantatges.

La primera
, neutralitzar la brutal acció bèl·lica i repressiva de Moammar El Gaddafi contra el seu propi poble, bloquejar l'arribada de més mercenaris i parar els atacs violents de les milícies.


La segona
, impedir que hi hagi un buit de poder que reforci les faccions dissidents i converteixi el país en una terra de ningú, en una nova Somàlia.


La tercera
, evitar una crisi humanitària, com la que ja s'està produint a les fronteres, i l'èxode de milers de libis que han començat a abandonar ciutats i pobles davant la situació real de guerra civil.

La quarta
, demostrar a la joventut àrab que els EUA i la UE dónen un suport inequívoc a la revolució democràtica i que estan disposats a jugar-s'hi la pell per evitar que s'imposin noves dictadures, ja siguin islamistes o suposadament proocidentals.
  

Per si aquestes raons no són suficients, aquí en teniu sis més:



La Conferencia Islámica está en contra de la intervención militar en Libia

Venezuela rechaza una intervención militar norteamericana en Libia