Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 11 de març del 2011

Victimisme

A la primera sessió de l'audiència parlamentària sobre la radicalització dels musulmans nord-americans, el diputat musulmà Keith Ellison ha comparegut com a testimoni per denunciar la manera com en el seu país s'ha maltractat als ciutadans musulmans, citant el cas de Mohammed Salman Hamdani, un musulmà desparegut a les torres del World Trade Center l'11 de setembre 2001. Ellison, en aquest punt, no ha pogut contenir les llàgrimes. Llàstima que la història que ha explicat sigui falsa.



"Després de la tragèdia -diu Keith Ellison- algunes persones van intentar entelar la seva reputació únicament a causa de la seva fe islàmica. Algunes persones van difondre falsos rumors i especulacions de que estava aliat amb els terroristes, només perquè era musulmà. Únicament quan les seves restes van ser identificades aquestes mentides van quedar en evidència. Mohammed Salman Hamdani era un ciutadà dels EUA que va donar la seva vida pels altres nord-americans. La seva vida no ha de ser citada a membre d'un grup ètnic o religiós, sinó com un nord-americà que va ho donar tot pels seus compatriotes".

En realitat el que va passar és exactament al revés. Sis setmanes després de l'11 de setembre, abans que les despulles de Hamdani fossin identificades, el Congrés va promulgar la "Patriot Act", que esmenta explícitament el nom de Hamdani, honrant la seva memòria.

"Molts nord-americans d'origen àrab i musulmans nord-americans van actuar heroicament durant els atacs als Estats Units, entre ells Mohammed Salman Hamdani, un novaiorquès de 23 anys d'origen pakistanès, que va desparèixer al World Trade Center tractant de prestar assistència i socors i que ara està donat per desaparegut".

Hamdani, curiosament, és l'únic nom esmentat en el text de la llei, entre els milers de víctimes dels atemptats de l'11. Cercant a Internet, no es troba pràcticament cap rastre dels rumors i especulacions que han portat al diputat a plorar.

(Via Bivouac-ID)