Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 17 de maig del 2011

De la incontinència a la repressió

La presidenta de la Federació de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro, ha recordat avui que en l'acusació contra el director de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, per un delicte sexual "regeix la presumpció d'innocència, igual que per a tot el món" i ha rebutjat les crítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que ha denunciat que s’està defensant Strauss-Kahn "per ser socialista" i s'ha preguntat on éren les feministes en aquest cas.

La prudència de les declaracions de Besteiro contrasten amb les que va fer, ara fa tres mesos, respecte el primer ministre italià, Sílvio Berlusconi. Aleshores, la presidenta de les dones progressistes va declarar sense prudència ni pressumpció que "el que fa Berlusconi és un atac a la dignitat de totes les dones, ja que amb els seus comportaments ens redueix a la consideració d'objectes de luxe". Besteiro va afegir que Berlusconi “fa temps ja que va passar la línia vermella" i va qualificar d’"intolerable" la seva actitud, que "suposa un retrocés en la lluita per la igualtat de tants homes i dones".

Què no hauria de dir ara amb l'agressió violenta i criminal d'Strauss-Kahn! Llàstima que una sobrevinguda preocupació per la pressumpció d'innocència l'hagi obligat a reprimir-se.