Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 14 de juny del 2011

Els models climàtics es refreden

El matemàtic i enginyer David Evans, que ha modelat les emissions de carboni d'Austràlia entre el 1999 i el 2010 per al Departament de Canvi Climàtic, ha confessat públicament com els escalfadors globals com ell han fet servir lectures errònies de temperatures a nivell del sól mentre han ignorat les temperatures objectives per satèl.lit. La temperatura fins al 2050 només baixaria 0,015 Centigraus si paréssim tota activitat humana.
"Sóc un científic que ha viscut de la menjadora del carboni i que abans era un alarmista. Tota la idea que el CO2 és la causa principal de l'escalfament global es basa en una suposició desmentida per proves empíriques des de mitjans dels noranta. Però la menjadora és massa grossa, amb tants ocupats, beneficis, carreres polítiques i control absolut que depenen de la seva existència. Així que lluny d'admetre l'error, els científics del clima mantenen fins avui amb tota la cara la ficció que el CO2 és un perillós pol.lucionant. Els científics estan tots d'acord en quina pujada de temperatura provoca un augment de CO2. Aquests càlculs es basen en experiments de laboratori. El desacord neix més aviat sobre què passa després. La calor addicional provoca que més aigua s'evapori dels oceans. Però l'aigua amplia l'alçada d'aire humit a l'atmosfera, o simplement fa que tinguem més núvols i pluja? Quan neix la teoria del CO2, la creença és que ampliaria l'alçada de l'aire humit, escalfant encara més el planeta. Aquest és la idea fonamental de tots els models del clima: que tot calentament pel CO2 provoca el triple d'escalfament degut a l'aire humit. Resulta però que no hi ha cap mena de prova per aquesta amplificació al cor de l'alarmisme. Els models del clima tots prediuen que una bossa calenta d'aire humit es forma als tròpics a 10 kms d'alçada. Els globus meteorològics no han trobat cap bossa calenta. Res de res. L'evidència indica que els models del clima tenen fallides fonamentals que sobreestimen en molt l'augment de temperatura degut al CO2. Aixó se sap des de mitjans dels noranta. A partir de llavors la ciència del clima ha deixat de ser una ciència. Una ciència exigeix que l'evidència científica sempre mani sobre la teoria, per molt que t'hagis enamorat de la teoria. Però la ciència del clima ha ignorat tota l'evidència dels globus meteorològics i s'ha enrocat en la teoria del CO2 per a mantenir la menjadora ben pagada amb grandiosos contractes de recerca i enorme poder polític."

"L'evidència mostra que la terra respon a l'escalfament degut al CO2 addicional a base d'apaivagar la calor. Però els alarmistes diuen exactament el contrari: el clima amplifica l'escalfament per CO2 i és potencialment inestable. Així que no produeix cap sorpresa veure que les seves prediccions sobre la temperatura han estat sistemàticament més elevades que la realitat. Cada dècada s'han vist obligats a disminuir l'augment de la temperatura, 0,30 °C els noranta, 0,20 °C el 2001 i 0,15 °C el 2010, i encara tenen la barra d'avisar-nos que “ha estat pitjor del que esperavem.” Aquest gent no és científica. Sobreestima l'augment de la temperatura degut al CO2, nega les proves selectivament i amaga la veritat de la forma com medeixen la temperatura. Els termòmetres es troben localitzats al costat dels tubs de ventilació de l'aire calent dels acondicionadors, sobre l'asfalt calent dels aeroports, a les depuradores on reben la calor de de les aigues residuals en descomposició o en ciutats sobreescalfades per cotxes i edificis. L'escalfament global es xifra en dècimes de grau així que qualsevol font de calor addicional l'afecta moltíssim. Als Estats Units pràcticament el 90% dels termòmetres oficials no compleixen la normativa de no estar situats al costat d'una font artificial de calor. Però la temperatura global també la medeixen els satèl.lits sense cap esbiaix. Els satèl.lits informen que l'any contemporani més càlid fou 1998, i que des de 2001 la temperatura s'ha aplanat. Per què la ciència oficial només fa servir els termòmetres de superficie i no diu res sobre els satèl.lits? Sortim d'una fase d'escalfament així que cal preveure un refredament moderat les properes dues dècades. Encara que deixéssim d'emitir tot el CO2, segons els models del clima l'any 2050 ens hauriem refredat menys del 0,02 °C. Els models exageren multiplicant per deu. Sí, el CO2 és una de les causes de l'escalfament global, però tant menor que no paga la pena preocupar-s'en."
Traducció resumida de Josep C. Vergés-