Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 29 de juny de 2011

El declivi de la violència

La idea que els éssers humans són pacífics per naturalesa i que han estat corromputs per la societat moderna ha fet creure en l'existència d'un passat idíl·lic al que caldria, d'una manera o altre, retornar o recuperar. Però els científics socials han constatat que no és cert que qualsevol temps passat va ser millor, sinó tot el contrari. El professor de psicologia de la Universitat de Harvard Steven Pinker explica ara a Eduard Punset que les societats antigues van ser enormement més cruels i violentes que les actuals.


Punset ja havia entrevistat Pinker l'any 2004 per parlar del concepte de naturalesa humana, que tan rebutgen els progressistes.