Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Definitiu: Allende es va suïcidar

Isabel Allende ha fet públics els resultats de la tercera autòpsia que s’ha fet a les despulles del seu pare, Salvador Allende. La primera autòpsia es va fer el mateix 11 de setembre del 1973 i la segona el 1990 una vegada reinstaurada la democràcia. El dictàmen forense i balístic de l'última autòpsia conclou, amb la unanimitat dels investigadors, que Salvador Allende es va suïcidar l’11 de setembre del 1973, durant el cop d’estat militar. El dictàmen coincideix amb el que ja pensava la família, segons ha explicat Isabel Allende.

Segons ha quedat establert, Salvador Allende es va asseure en una butaca de la seva oficina, va subjectar el fusell AK-47 entre els seus genolls i va prémer el gallet, accionant dos projectils: un va entrar per la barbeta i li va sortir per la part posterior del crani, causant-li la mort instantània. L'altre projectil va ser trobat posteriorment incrustat en una paret de l'habitació.