Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 23 d’agost de 2011

Turquia pot bombardejar el Kurdistan però Israel no pot atacar Gaza

Les últimes setmanes el Partit dels Treballadors del Kurdistan, el PKK, ha reprès els atemptats a Turquia, fent diversos morts i ferits. El govern turc ha respòs tornant a bombardejar el nord de l'Iraq i provocant la mort de, com a mínim, set civils kurds 100 kurds, entre milicians i civils.

L'acció turca no difereix gaire del que fa Israel quan ataca Gaza després que terroristes palestins cometin atemptats o llencin cohets contra poblacions jueves frontereres.

La diferència? Que quan ho fa Turquia ningú no diu res però quan ho fa Israel tothom (i de manera especial Ankara) posa el crit al cel i demana que s'obri una investigació independent que permeti condemnar els crims de guerra sionistes.

Encarregarà Ban Ki-moon a Richard Goldstone una investigació sobre els atacs turcs al kurdistan iraquià? Ho farà Amnistia Internacional o HRW? O potser ho denunciarà la nostra intrèpida Trinidad Jiménez?