Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

El fiscal general dels EUA a la corda fluixa per l'escàndol de la venda d'armes als càrtels de la droga mexicans

El fiscal general dels EUA, Eric Holder, hauria mentit al Congrés a l'afirmar que s'havia assabentat molt recentment de l'operació "Ràpid i Furiós". Una operació de l'Oficina per Alcohol, Tabac, Armes de Foc i Explosius (ATF, per les sigles en anglès), en la que estarien involucrats agents federals que van permetre vendes il.legals d'armes de proveïdors nord-americans destinades molt probablement als cartels de la droga mexicans. L'objectiu de l'operació era rastrejar als venedors i compradors, però l'escàndol va esclatar quan algunes de les armes es van trobar en diversos escenaris criminals a banda i banda de la frontera.

Ara, diversos documents, entre ells alguns correus electrònics, demostren que el Departament de Justícia dels EUA estava al corrent de l'operació almenys des de l'any 2010, bastants mesos abans del que va dir als senadors en les seves compareixences. El passat 10 de març, Holder va dir a la senadora republicana Kay Railey Hutchison, de Texas, que va tenir coneixement molt recentment de les "preocupacions" existents sobre el programa. En una altra audiència el passat 3 de maig, el representant republicà Darrell Issa, de Califòrnia, va preguntar al fiscal general: "Quan va saber per primera vegada del programa? en quina data?". Pregunta a la que Holder va respondre: "No n'estic segur de la data exacta, però probablement vaig escoltar a parlar per primera vegadada sobre Ràpid i Furiós a les últimes setmanes".