Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Ni la medalla de la disminució de víctimes del trànsit es poden apuntar



El govern socialista treu pit amb les estadístiques sobre la caiguda de la mortalitat a les carreteres espanyoles. Ho atribueixen a l'enduriment de la política viària, especialment al carnet per punts, a les modificacions del Codi Penal i a la reforma de la Llei de Seguretat Vial.

Sense voler negar la influència d'aquestes mesures en la reducció de la sinistralitat, especialment en un primer moment, una anàlisi de les dades estadístiques disponibles fa pensar que la raó principal d'aquesta disminució és la crisi econòmica i no la política víal. La gràfica superior mostra clarament la correlació existent entre la disminució de la sinistralitat i la paral·lela disminució del consum de combustibles, amb la consegüent disminució dels desplaçaments, provocada per la crisi econòmica reflexada en la caiguda de l'ocupació i de l'IPC.