Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Obama Jobs o Steve Jobs?

La impressionant carrera de Steve Jobs representa una refutació de la filosofia econòmica de Barack Obama. El president nord-americà creu que la grandesa dels EUA rau en la seva força col·lectiva i per això vol aprovar una inversió pública de 477.000 milions de dòlars per intentar crear llocs de treball. Però, Steve Jobs, en solitari i sense cap ajuda pública, ha creat 250.000 llocs de treball i ha deixat la seva empresa amb un valor de mercat de 351.000 milions de dòlars. Obama Jobs o Steve Jobs?

ADDENDA:

Steve Jobs, un capitalista genuïnament americà

Guy Sorman:
Aux Etats-Unis est apparu, dès le début du XIXe siècle, le principe de la standardisation qui correspondait au caractère démocratique de la société américaine. Là où l'entrepreneur français cherche l'excellence et s'adresse plutôt aux élites (le luxe et l’armement), l'Américain vise la masse, au prix le plus abordable possible. Edison, Ford, Jobs, Gates furent et restent des "cheapeners" autant que des inventeurs : terme que l'on traduira approximativement par réducteur de coût, mais qui perd la saveur de l'original. S'il n'existe pas de Steve Jobs européen ou chinois, peut-être est-ce en raison de cet aspect démocratique du capitalisme américain.