Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 30 de novembre del 2011

A les portes de l'infern

Relata al seu bloc Antón Uriarte que una expedició de 14 dones del govern de Zapatero s'ha desplaçat a Sud-àfrica per assistir al concili climàtic de Durban. En total, uns 20.000 delegats oficials i uns 50.000 feligresos de per lliure de tot el món assisteixen a l'esdeveniment político-religiós.

Diuen que aquesta conferència, com totes, també és transcendental per frenar les emissions de CO2 i evitar que el planeta segueixi escalfant-se i acabi socarrimant-nos a tots d'aquí a quatre dies. Diuen que estem a les portes de l'infern, que la situació ja és gairebé irreversible i que cal actuar amb urgència.

Això no obstant, les dades estadístiques no semblen estar a la vora d'un atac de nervis. La temperatura mitjana del segle XX va ser de 13,9 º C, mentre que la mitjana de la primera dècada del XXI se situa entre els 14,4 i els 14,5, un augment de més o menys mig grau.

En paraules d'Antón:
"De repetir-se l'evolució ocorreguda des del 1880 fins al 2010, s'assoliran els 16ºC -dos fatídics graus d'increment que cal evitar a tota costa segons la propaganda del règim-, més o menys cap a l'any 2330. Que poc que queda."

ADDENDA.- El dispendi astronòmic del concili no sembla preocupar gaire als seus organitzadors, tot i els temps de crisi que s'arrosseguen. En canvi, si que diuen que els preocupa el dispendi en CO2 que comporta la conferència, que han quantificat en 15.000 tones. Però no es preocupin, perquè ja hi han trobat la solució. Saben quina és? Posar a la venda bons d'emissions entre els assistents a la cimera i amb el que recaptin reforestar una àrea propera de la ciutat. Més bonic, impossible.