Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 7 de desembre de 2011Merkel i Sarkozy refermen el seu suport a un acord a 27, però no descarten la possibilitat d'un acord només per la zona euro.

Aposten per una governança reforçada de la zona euro, de caràcter pràcticament intergovernamental.

El Parlament europeu i els parlamanets nacionals tindran un paper, com a molt, de consultors però s'hauran de comprometre a tenir en compte les recomanacions.

Volen una regla d'or europea i que el Tribunal Europeu s'encarregi de verificar la seva transposició.

Volen que el funcionament del MES, el mecanisme intergovernamental permanent europeu per a l'estabilitat, sigui decidit per una super majoria del 85%. Renuncien a la participació privada al MES, considerant Grècia l'única excepció.

Volen reforçar les sancions i que aquestes siguin automàtiques per als estats indisciplinats.

Volen harmonitzar el mercat de treball, la fiscalitat, les polítiques de suport al creixement, la regulació del sector financer, entre altres, dins d'un "nou marc jurídic comú".