Iowa no ha aclarit la incògnita. El dubte de si Romney tindrà un rival que li faci ombra o si, pel contrari, acabarà per convèncer els republicans més conservadors que és l'únic capaç de derrotar Obama, continua.
De moment, l'única dona aspirant a la nominació republicana, Michele Bachmann, que va pujar com l'escuma gràcies al Tea Party, ja ha tirat la tovallola al quedar en sisena posició i amb només el 5% dels vots. El governador de Texes, Rick Perry, que ha estat a punt també de tornar-se'n a casa, ha decidit finalment que es presentarà a les primàries de Carolina del Sud el 21 de gener, després de saltar-se les de New Hampshire, on no hi té res a pelar.
Així, doncs, les coses segueixen més o menys igual. Romney, Santorum, Paul o Gingrich estan gairebé amb les mateixes possibilitats. Gingrich, que no perd passada, ja ha proposat a Santorum una aliança anti-Romney, que ja veurem en que acaba. El llibertari Ron Paul, que ha aconseguit un èxit important al quedar en tercer lloc, està convençut que no dormirà a la Casa Blanca. I si no ho té clar ni ell mateix no sembla que ho hagin de tenir tampoc els electors republicans.
Alguns ja fan travesses, però la cursa acaba de començar i és molt llarga. La convenció republicana se celebrarà a finals d'agost. Fins aleshores, pot passar de tot.
(Josep Pla)
Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst
Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.