Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 9 de febrer del 2012

Ajudem a finançar el nou documental d'Iñaki Arteta



Seguint l'estela dels projectes anteriors realitzats per Iñaki Arteta, el documental "1980" s'endinsarà en els fets terroristes succeïts durant aquest any, el de més activitat assassina de la banda terrorista ETA. El recorregut per aquest any sagnant s'efectuarà a través dels records i opinions de diversos periodistes, un pensador, una víctima i un policia, que de diferents maneres i amb diferents edats van viure aquell any.

La marca ETA deu molt a la seva activitat durant aquells anys 80. Gairebé cent assassinats, centenars d'explosions, desenes d'intents fallits d'atemptat, desenes de segrestos, centenars d'actes terroristes de tota mena, recorren el calendari d'un any extraordinàriament convuls. Una repte per a la jove democràcia, una prova moral per a la ciutadania.

En un moment com l'actual en el que s'està estenent certa tendència a l'oblit, en què es pot cedir a la temptació de "girar full" al que ha significat l'activitat terrorista i els seus protagonistes, resulta especialment transcendent repassar episodis com aquests per extreure reflexions vàlides per al present.