Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 15 de març del 2012

Tenim un greu problema

Aquesta setmana un militant salafista ha comès un atemptat calant foc a una mesquita xiïta de Brussel·les, matant l'imam i ferint una altra persona. Al primer moment, quan es pensava que el terrorista era un islamòfob, l'atenció mediàtica va ser total. Però a la que es va saber que l'autor de l'atemptat era un musulmà, l'interès mediàtic es va acabar. I es va fer el silenci.

Cap condemna enèrgica per part de les autoritats musulmanes. Cap manifestació de solidaritat del sunnites amb els seus germans xiïtes, ni a Bèlgica ni a cap lloc del món. I menys encara, cap reacció indignada per part de les sempre activíssimes organitzacions antiracistes o de defensa dels drets humans. Una vegada més, la doble moral, la doble vara de medir.

Ens hem de rentar les mans perquè es tracta de la seva guerra, tot i que es lliuri en els nostres països? És que aquestes víctimes no es mereixen la nostra solidaritat? És que un atemptat feixista no mereix la nostra indignació? És que només encenem els focus quan el terrorista és un europeu blanc i de dretes?

Tenim un greu problema.