Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 18 d’abril de 2012

La disposició addicional tercera de l'Estatut

Que l'Estat no pagui les partides derivades de l'aplicació addicional tercera de l'Estatut de Catalunya es podrà considerar just o injust, discriminador o no, però el que no es pot afirmar és que sigui il·legal. I no ho és perquè la disposició addicional tercera va ser acceptada pel Tribunal Constitucional a condició que s'interpretés de la manera següent:
"debe, pues, interpretarse en el sentido de que no vincula al Estado en la definición de su política de inversiones, ni menoscaba la plena libertad de las Cortes Generales para decidir sobre la existencia y cuantía de dichas inversiones. Interpretada en estos términos -concluye la sentencia- la disposición adicional tercera, apartado 1, no es contraria a la Constitución".
Francesc de Carreras