Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 13 d’abril del 2012

Relativisme moral, relativisme criminal

"Però la bogeria i el crim no s'han expressat només en l'Holocaust i no es van aturar al final de la guerra. Dels vuit milions de soldats alemanys que van ser capturats pels russos, potser dos milions van sobreviure i tots els altres van ser liquidats. Hi havia prop de 14 milions de refugiats a Alemanya, la meitat del país va passar directament de la tirania nazi a la tirania comunista. No estic dient això per disminuir la gravetat dels crims contra els jueus, però l'Holocaust no va ser l'únic crim. Tenim una responsabilitat pels crims dels nazis. Però els crims han causat als alemanys greus desastres, convertint-los en víctimes."
Aquestes paraules les va dir l'escriptor alemany Günter Grass en una entrevista publicada pel diari Haaretz el 26 d'agost de l'any passat sense que li caigués la cara de vergonya. L'exSS i posterior pare espiritual de l'esquerra alemanya, compara sense immutar-se els 6 milions de jueus exterminats per ser jueus amb els sis milions de soldats alemanys morts per invasors.

Via