Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimarts, 8 de maig del 2012

El millor gestor de la mentida



No sé qui assessora al PSOE en qüestions de propaganda, però sospito que és un pardillo -amb les rebaixes ja no poden pagar-se un professional- o un venut al PP. No puc explicar d'altra manera que un responsable d'imatge seriós pugui haver donat llum verda a aquest vídeo. Certament, el vídeo mostra a Rajoy afirmant que no farà coses que ja ha fet. Però això ja ho sabem tots. En canvi, el que no sabíem és que Rubalcaba hagués jugat tan descaradament amb les cartes marcades durant tot el cara a cara electoral.

Gràcies a la revisió del vídeo, t'adones que Rubalcaba sabia perfectament el que aleshores tots ignoravem: que el dèficit públic era molt més alt del que el govern socialista havia dit. Tant, que probablement les mesures proposades pel PP serien insuficients. Així, Rubalcaba, que ja sabia que perderia les eleccions, no es va concentrar tant en explicar el seu programa electoral com en fer dir i repetir a Rajoy que respectaria el seu, sabent que difícilment podria complir-lo. D'aquesta manera, el candidat socialista parava a Rajoy una trampa en forma de bomba de rellotgeria, que podria capitalitzar des de l'oposició en el moment oportú.

Alguns admiren aquesta manera de fer política i qualifiquen Rubalcaba d'hàbil o maquiavèlic. Jo prefereixo qualificar-lo simplement de mentider. Un mentider hàbil i maquivèlic, això sí. I és que Rubalcaba ha sigut sempre el millor gestor de la mentida de tota la política espanyola.