Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 2 de juliol del 2012

Per no deixar-se ensarronar pels catastrofistes climàtics


Uriarte publica dos llibres en edició Kindle
sobre el "canvi climàtic"



En aquest llibre sobre els Climas del pasado, Antón Uriarte ordena "en successió cronològica els canvis climàtics més significatius que han tingut lloc a la Terra des dels seus orígens fins al segle XX" i intenta plasmar els esdeveniments climàtics més importants esdevinguts al nostre planeta. També explica de la forma més senzilla "els diversos factors que han causat i causen els canvis climàtics". El llibre consta de dotze capítols que abasten des del clima del precambrià fins a les variacions del clima durant l'últim mil·lenni.



El segón llibre, Clima reciente, que acaba de publicar, explica amb la màxima senzillesa possible "com afecta el canvi climàtic recent als diversos elements del clima, des de les temperatures fins a les precipitacions, així com a altres elements físics terrestres com els gels o el nivell dels mars". El llibre consta de vuit capítols que van des d'una explicació de l'escalfament del segle XX fins a una discussió sobre el paper del diòxid de carboni i de les emissions humanes d'altres gasos hivernacle.

Els dos llibres de l'Antón Uriarte, que es poden comprar en edició Kindle a Amazón, van destinats "a un públic que vol formar-se una opinió sobre el debat social i científic del canvi climàtic, que tan importants repercussions té en les estratègies energètiques i polítiques de les nacions".