Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 10 de setembre del 2012

Hondures construirà la primera "ciutat privada"

El govern d'Hondures ha firmat un acord amb inversors estrangers per a la construcció d'una "ciutat privada" en el seu territori que tindrà les seves pròpies lleis i sistema tributari.

La jurisdicció d'Hondures sobre la "ciutat model" es limitarà pràcticament a la defensa, les relacions exteriors, la legislació electoral i l'emissió de documents d'identitat i passaport. L'estatut constitutiu i les lleis que regiran la ciutat model, així com els convenis que signin, hauran de ser ratificats pel govern d'Hondures, segons consta a la reforma Constitucional del 2011, que va ser necessària per aplanar el camí al projecte.

Un cop establert el seu marc legal, la ciutat quedarà al seu aire per governar, administrar, firmar tractats, establir la seva pròpia política monetària, crear òrgans d'aplicació de la llei, com ara tribunals i policia, fer el seu pressupost i "contractar els seus propis deutes interns o externs, sempre que siguin sense l'aval de l'Estat d'Hondures".

El projecte està inspirat en la idea de la charter city de l'economista nord-americà Paul Romer.