Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 4 de gener de 2013

El moment europeu d'Amèrica


"Durant els últims tres anys els líders americans han observat com Europa bregava amb la crisi de l'euro amb un menyspreu tot just dissimulat. Des de la Casa Blanca i al Capitoli s'observava amb incredulitat la incompetència dels polítics europeus a l'hora de plantar cara als problemes econòmics, tan addictes a l'últim minut, a les solucions a curt termini i tan incapaços d'elaborar una estratègia a llarg termini per la seva moneda única ".

D'aquesta manera The Economist no només carrega contra la classe política europea, sinó també, i amb una duresa inusitada, contra els líders nord-americans per l'acord temporal per salvar l'abisme fiscal. Sota el títol America 's European Moment (El moment europeu d'Amèrica), el setmanari britànic assenyala que "aquestes crítiques eren vàlides, però aquells que les van fer haurien ara llevar-se la bena dels ulls. La situació de l'economia nord-americana pot no ser tan greu com la de l'europea, però els errors dels seus polítics-encarnada per l'acord 'in extremis' per evitar el calamitós abisme fiscal-suggereixen que la mostra de disfunció de Washington és tan inquietant com la de l'eurozona ".