Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 20 de febrer del 2013

El Castrisme persegueix Yoani fora de Cuba



La blocaire i opositora cubana Yoani Sánchez va sortir diumenge des de l'Havana amb destí al Brasil, primera escala d'una gira de 80 dies que la portarà per onze països llatinoamericans, europeus i pels Estats Units. Sánchez ha obtingut finalment un permís de sortida després d'una vintena de negatives per part de les autoritats cubanes.

La periodista cubana, després de fer escala a Panamà, va volar fins al Brasil, on tenia previst presentar el documental "Connexió Cuba-Hondures", cosa que ha pogut fer pel boicot de manifestants pro Castristes.

Des de Brasil viatjarà a Europa. La primera escala serà la República Txeca i després es desplaçarà a Espanya, on té previst participar en el III Congrés Iberoamericà sobre Xarxes Socials (iRedes), que se celebra a Burgos els dies 7 i 8 de març. Allà intervindrà en una xerrada titulada 'Xarxes socials per a la llibertat' i previsiblement recollirà el Premi iRedes Categoria Individual que se li va concedir el 2011.

Des d'Espanya viatjarà a Mèxic, a la Reunió de Mig Any de la Societat Interamericana de Premsa (SIP) que se celebra entre els dies 8 i 11 de març a la ciutat de Pobla.

Després de la seva estada a Mèxic no se sap exactament com prosseguirà el seu viatge, però té previst assistir a un festival de cinema a Països Baixos i després probablement viatjar fins a Nova York i Florida. Posteriorment està previst que torni a Europa, a Alemanya, Suïssa, Suècia Polònia o Itàlia, i farà una segona visita a Espanya, on és jurat de la XXX edició dels Premis Ortega i Gasset de Periodisme.

Sánchez creuarà de nou l'Atlàntic per visitar Perú, Xile i l'Argentina abans de tornar a Cuba en un viatge que durarà 80 dies.