Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 27 de febrer del 2013

Itàlia, entre l'embalsamat i el grillat

Grillosconi
No sé si tots els pobles tenen els governants que es mereixen, però després de les últimes eleccions els italians difícilment podran negar-ho. Una grandíssima majoria d'ells han donat lliurement el seu vot a dos homes molt perillosos. Dos homes que només van a la seva i que tenen els ciutadans per la claca dels seus espectacles. D'una banda, el mort vivent de Berlusconi i de l'altra un grillat, Beppe Grillo, que si no fos per l'antipsiquiatria faria temps que estaria tancat a Sant Boi.

De l'embalsamat Berlusconi, que cada dia s'assembla més al degradat Gustav Aschenbach patèticament fascinat per l'adolescent Tadzio, ja ho sabem tot o gairebé. La seva concepció de la política és la que passa prioritàriament per la defensa dels seus interessos particulars, no sempre atacats per conspiracions jurídicomarxistes. I això és el que continuarà fent si torna a governar. Una caricatura de la caricatura.

L'altre perill prové d'un grillat que si mana no farà riure sinó plorar. Grillo no és un simple outsider, un pallasso o un cabrejat. Si es creu el que diu, Grillo és un malalt d'ideologia anternativa. Rebutja qualsevol cosa que vingui del sistema democràtic en el que viu, però combrega amb totes les fantasies antisistema que arreplega. Com aquestes (Via Barcepundit):


1.- Creu que les esteles dels avions escampen substàncies químiques que fan que la gent es torni boja.

2.- Creu en les sangries com a mètode curatiu i rebutja les vacunes per perilloses.

3.- Creu que la Banca Islàmica de Desenvolupament regala diners als prestataris que s'ho mereixen.

4.- Creu que els Jueus són una petita minoria àrab que va robar Terra Santa als altres fa 2.500 anys.

5.- Creu que els jueus controles el món a través dels Illuminati, les Logies maçòniques, els Rockefellers i els Rothschilds.

6.- Creu que els jueus són els responsables de la crisi econòmica a Itàlia i al món perquè són els amos dels Bancs usurers.

7.- Creu que els mullas de l'Iran, odiats per les dones, representen l'antiga civilització persa, la cultura més avançada del món.

8.- Creu que la quimioteràpia del càncer és una conspiració de Big Pharma per matar els pacients.

9.- Creu que els organismes modificats genèticament (OMG) i les nanopartícules ens mataran.

10.- Creu que la SIDA es "la més gran mentida del segle" i l'HIV una quimera.

11.- Creu que els Jueus han de ser "processats" en massa.

12.- Creu que pot salvar Itàlia nacionalitzant els bancs i tallant el comerç amb la UE.

Coses com aquestes no se les pot creure ningú, encara que no hagi aprovat la ESO. Però a menys que sigui una genial juguesca per posar en evidència la credulitat dels que l'han votat, Grillo està com una cabra. La cabra que retornarà Itàlia a les cavernes.