Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 23 de febrer del 2013

Llistat dels 169 informes fets per "Método 3" els últims anys

EL TRIANGLE ha tingut accés a un document en el qual es relacionen 169 investigacions efectuades per l’agència de detectius Método 3, algunes de les quals se suposa que podien estar a la venda o arribar a la premsa, que afecten a polítics de diverses formacions, empresaris i, també, a famosos de la premsa del cor.

De la conversa que van enregistrar entre Alicia Sánchez-Camacho i Vicky Álvarez, mentre dinaven al restaurant La Camarga el 7 de juliol de 2010, Método 3 en va fer un informe de només 14 pàgines, molt poques, sobretot si es compara amb la investigació que van fer sobre el patrimoni de Josep Lluís Carod-Rovira, fet per aquelles mateixes dates, que ocupa 37 folis, segons es precisa en la relació de dossiers «sensibles» que es reprodueix a continuació.

Entre els investigats per l'agència de detectius dirigida per Francisco Marco [a la imatge] hi ha molts empresaris, però també polítics de diverses formacions: Ignacio González (PP), president de la comunitat de Madrid; Joaquín Almunia (PSOE), comissari de la Competència de Comissió Europea; Joana Ortega (UDC); vicepresidenta de la Generalitat; Felip Puig (CDC), conseller d’Empresa; Montilla (PSC), expresident de la Generalitat; Joaquim Llena (PSC), exconseller d’Agricultura; Àngel Ros (PSC), alcalde de Lleida; o Xavier Sabaté (PSC), diputat per Tarragona. També hi ha informes sobre formacions polítiques, com Reagrupament o el finançament de CiU; regidors, com Marc Fuentes, de Lloret de Mar, que ha estat el flagell de l’exalcalde Xavier Crespo; o sagues familiars, com la del conseller Felip Puig, del qual també s’han investigat els seus germans –Oriol i Jordi– i les empreses en les quals ha estat relacionat.