Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 6 de març del 2013

El programa de Bersani per a Itàlia

El líder del Partit Demócrata (PD) italià, Pierluigi Bersani ha presentat un programa de govern basat en els vuit punts següents.

1.- Treure el país de "la gàbia d'austeritat en la qual es troba", a través de mesures que conciliïn la disciplina pressupostària amb el creixement i l'ocupació.

2.- Mesures urgents de caràcter social i laboral, entre elles la reducció del cost del treball o la introducció d'un salari mínim.

3.- Reforma de la política i de les administracions públiques, començant per la reducció del nombre dels parlamentaris i l'eliminació de les províncies.

4.- Una nova llei sobre la corrupció.

5.- Una llei sobre el conflicte d'interessos, per impedir que qui tingui un imperi empresarial pugui alhora accedir a un alt càrrec públic.

6.- Eficiència energètica i desenvolupament sostenible.

7.- Invertir en educació i investigació.

8.- Concedir la ciutadania als nascuts a Itàlia i donar drets a les parelles gais..

Corriere della Sera
Il Sole 24 Hore
La Repubblica