Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 20 de març de 2013

No em menteixis, Argentina

L'esquerra llatinoamericana està encara en estat de xoc: Un apòstol de la renovació i la reforma de l'església, el papa Francesc és un genuí defensor dels pobres, oferint una alternativa estimulant a la nova demagògia dels vells marxistes i socialistes de bota militar a l'Amèrica Llatina. Així que els esquerrans es van afanyar a fer el que sempre fan: Calumniar qualsevol bon home o dona que posi en perill el seu poder.

L'acusació? Que fa almenys quatre dècades, sota la junta militar argentina d'extrema dreta, el llavors pare Bergoglio, un jesuïta administrador, "no va fer prou" per alliberar els dos sacerdots segrestats pels serveis de seguretat. Encapçalats pel diari "Página 12", que té el suport del govern, els esquerrans proclamen que havia estat un col·laborador.

Aquesta mentida va ser desacreditada fa anys. (...) De fet, el pare Bergoglio va treballar entre bastidors perquè els dos sacerdots fossin alliberats. I van ser posats en llibertat, no van "desaparèixer." Un va morir de causes naturals el 2000, però l'altre, ara en un convent a Alemanya, afirma que ell i el seu company sacerdot van esdevenir un col·laborador laics. Fa anys, ell i el llavors arquebisbe Bergoglio va celebrar la missa junts i abraçats.

Tot està en l'expedient. No obstant això, la notícia de l'elevació del cardenal Bergoglio com papa Francesc, la mortificada esquerra argentina i els seus aliats van córrer a treure a la llum les seves velles mentides./ Ralph Peters - The New York Post